Kiemelt kezeléseink

Stria elleni lézerkezelés

Terhességi csíkok, striák

Csaknem minden esetben kialakulnak a várandósság során kékes-lilás csíkok a hasfal bőrén, melyek a szülés után jellemzően gyöngyházfényű heges elszíneződés formájában maradnak meg. Megelőzésükben és kezelésükben hidratáló, illetve stria elleni krémek jönnek szóba, de a várandósság alatti bőrfeszülés és a hormonális okok nem szüntethetőek meg, így jellemzően csak a tünetek enyhítésére alkalmasak. A stria, az atrófiás heg speciális formája: a bőr gyors növekedését, nyúlását a kollagénrostok nem tudják követni, elszakadnak, enyhén bemélyedő előbb vöröses, majd gyöngyházfényű csíkok alakulnak ki.

Nem kell többé takargatnia azokat a testrészeit, amiken a megnyúlt bőr miatt csíkok jelentek meg.

A lézerkezelés a leghatékonyabb eszköz a striák korrekciójában.

Hogyan végezzük?

A regenerációs lézerkezelés során Erbium:Yag lézerrel, speciális kezelőfejjel tudjuk a stria alatti kollagénrost termelést stimulálni. Ennek hatására a terhességi csík vékonyodik, halványodik, döntően javul a bőr állapota, megjelenése. A kezelés második lépésében a bőr egészen felületes rétegét feszesítjük, javítva a szétvált szövetek állapotát.

A kezelés teljesen fájdalommentes, a beavatkozás során enyhe melegséget érezhet minden kellemetlenség nélkül. Amennyiben szükséges, rendelőnkben Zimmer Coolert használunk a melegségérzés csökkentésére. A kezelést követően a bőr piros, pár nap múlva nagyon apró, korpa-szerű apró sebek keletkezhetnek, melyek fokozatosan hámlanak le javítva a bőr általános állapotát, a stria megjelenését. Segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő támogató készítményeket, melyekkel otthonában is tudunk segíteni az elért eredmény fenntartásában.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Orvosesztétikai és Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.