M
"

Válasszon kezelést!

Segítünk megtalálni az Ön számára legideálisabb kezelést.

Kezelésválasztónk 18. év feletti
pácienseinknek szól.

Debrecen, Kétmalom U. 5

info@noilezer.hu

Nyitvatartás: H-CS: 8:00 – 16:00

Válasszon kezelést!

ScarLase: hegkezelések lézerrel

Milyen típusú hegeket ismerünk?

Előző műtéteink, sérüléseink nem mindig maradnak nyom nélkül. Amennyiben a sebgyógyulás zavarában az új kötőszöveti rostok képződése nem megfelelő, atrófiás heg alakul ki. Ez a hegtípus a bőr felszínénél mélyebben, behúzódva helyezkedik el. Jellemzően ebbe a csoportba tartoznak az aknéhoz társuló hegek. A stria ugyancsak az atrófiás heg speciális formája: a gyors növekedést, a bőr feszülését a kollagénrostok nem tudják követni, elszakadnak, enyhén bemélyedő előbb vöröses, majd gyöngyházfényű csíkok alakulnak ki.

A hipertrófiás heg a bőr felszínéből kiemelkedő, vastag, viszkető, vagy fájdalmas heg, mely az eredeti seb felszínén belül marad, míg ha a seb területét meghaladja, keloid hegről beszélünk. Ezekben az esetekben kórosan fokozott kollagéntermelésről van szó.

A lézeres hegkezelés akkor indokolt, ha funkcionálisan, vagy esztétikailag zavaróak, panaszt okoznak. A zavaró hegek korrekciójára hegkimetszés utáni plasztikai műtét, szteroid injekciók, kis dózisú röntgensugárzás jöhetett eddig szóba. Új, korszerű lehetőség a heg lézerkezelése, melynek során lényegesen esztétikusabbá tehetőek a hegek.

Nézzen elégedetten a tükörbe!

A lézeres hegkezelés alkalmazásával végleg megszabadulhat az önbizalomromboló hegektől.

Lézeres hegkezelés

A lézeres hegkezelés során a heges terület megtisztítását követően a heg típusától függően állítjuk be a lézerenergiát, befolyásolva ezzel a hegszövet vastagságát. Hipertrófiás heg esetén annak felső rétegeit milliméterről-milliméterre távolítjuk el. Besüppedt, behúzódó atrófiás hegnél a lézer segítségével a kollagénállomány javításával, új kollegénrostképződéssel segítünk elérni az egyenletes bőrképet. A lézerfény segítségével a heg mélyére hatolunk, új egészséges szövetet kialakítva. Legnehezebb a keloidos hegek korrekciója, ilyen esetekben mindig egyénileg döntünk arról, várható-e érdemi eredmény a kezeléstől.

A lézeres hegkezelés során érezhető minimális kellemetlenséget a Zimmer Cooler hideg levegőjének segítségével csillapítjuk, így a kezelés fájdalommentes. Segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő támogató készítményeket, melyekkel így otthonában is tudunk segíteni az elért eredmény fenntartásában.

Várható eredmények

A heg természetesen a lézerkezelést követően sem lesz teljesen láthatatlan, de megjelenésében jobban hasonlít majd a környező bőrfelülethez, ezáltal kevésbé lesz feltűnő. A kiemelkedés, illetve behúzódás csökken, a heg szebbé, puhábbá válik, így mind funkcionálisan, mind esztétikailag kevésbé lesz zavaró.

A lézeres hegkezelés fájdalmatlan, kimetszés és ismételt varrás nélkül segíti a szebb megjelenést, és számos területen alkalmazható: eredményes bármilyen műtét utáni heg kezelésében, akne utáni hegek eltüntetésében, sérülések után kialakult, kóros megjelenésű hegek javításában is.

Sérülésből származó heg javulása lézeres hegkezelés után

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Orvosesztétikai és Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Felhasznált szakirodalom
Treatment Yana TargonskayaJ. Combined Er:YAG Laser Acne Scar-Revision LA&HA – J Laser Health Acad 2013; 2013(2):B02

Au Shui Lun, Althy. Clinical Bulletin: Fractional Er:YAG Laser for Scar-Revision Treatments J LA&HA – J Laser Health Acad 2013; 2013(1):B05

Venkataram Mysore, Madhulika Mhatre. Safety and Efficacy of Long-pulsed Nd:YAG Laser for the Treatment of Keloids – A Prospective Study of 39 Keloids J LA&HA – J Laser Health Acad 2015; 2015(1)

Michelle Strickland Treatment of Striae Gravidarum and skin tightening of the abdomen J LA&HA – J Laser Health Acad 2017; 2017(1):CB03