M
"

Válasszon kezelést!

Segítünk megtalálni az Ön számára legideálisabb kezelést.

Kezelésválasztónk 18. év feletti
pácienseinknek szól.

Debrecen, Kétmalom U. 5

info@noilezer.hu

Nyitvatartás: H-CS: 8:00 – 16:00

Válasszon kezelést!

NightLase® lézeres alvásjavítás

A horkolás és az alvási apnoe kezelése

Amennyiben alvás közben a torok szöveteinek ellazulása miatt a levegő szabad áramlása nem biztosított, a lágy szövetek vibrációja jön létre. Az ennek következtében létrejött hanghatás horkolás formájában jelentkezik. Amellett, hogy ez a páciens környezetének igen zavaró lehet, egészségügyi problémát is jelent. A levegő útja ugyanis átmenetileg teljesen elzáródhat, ami alvási apnoét okoz. Az „apnoe” görög szó, jelentése: légvétel nélküli, az alvás közben időszakosan jelentkező légzésmegállást, átmeneti oxigénhiányt jelöli. A horkolás nemcsak éjszaka okoz problémát: alvási apnoe esetén reggeli fejfájás, napközben nagyfokú fáradékonyság, aluszékonyság, monoton tevékenység kapcsán elalvás jelentkezhet. Horkolás és alvási apnoe esetén nagyobb a szívinfarktus és a stroke kockázata.

A horkolás és az alvási apnoe kezelésére különböző készülékeket fejlesztettek ki, melyek segítenek nyitva tartani a légutakat, emellett éjszakai légzéstámogatás (CPAP – Continuous Positive Airway Pressure), és sebészi kezelés (szövetek kimetszése) jöhetett szóba. Az eszközök viselése sokak számára kifejezetten kellemetlen lehet, nehezen megszokható, míg a sebészi beavatkozást hosszadalmas és fájdalmas gyógyulási időszak követi.

Mi a NightLase® kezelés?

A NightLase® lézerkezelés a horkolás és az alvási apnoe kezelésére kifejlesztett nem invazív, fájdalmatlan gyógymód, mellyel sikeresen csökkenthető, illetve megszüntethető a horkolás és annak kellemetlen következményei. Javul az alvás minősége, másnap kipihenten ébred, koncentrálni tud tennivalóira.
Alvási apnoe kezelése
Alvási apnoe kezelése

Itt az ideje, hogy búcsút intsen a nyugtalan éjszakáknak, és végre kipihenten ébredjen!

A NightLase® lézeres alvásjavítás segítségével fájdalommentesen szabadulhat meg a horkolástól, és annak minden káros következményétől.

Hogyan működik?

A lézerenergia a légutakat szűkítő szövetek tartását javítja, így biztosítva a levegő szabad áramlását. A torok szöveteit Erbium:Yag lézer segítségével előmelegítjük, majd feszesítjük. A kezelés teljesen fájdalmatlan, érzéstelenítést nem igényel. Nincs szükség segédeszközök használatára, nem igényel speciális előkezelést. A NightLase® kezelés után Ön azonnal folytathatja napi munkáját.
Alvási apnoe kezelése
A kedvező hatás már közvetlenül az első kezelés után jelentkezik, a tartós eredményhez általában 3 kezelést javaslunk. A kezeléseket 2 hetente célszerű elvégezni. Az alvási apnoe gyakrabban alakul ki idősebb korban, túlsúly, dohányzás mellett és kétszer gyakrabban fordul elő férfiakban, mint nőkben. Ezt a kezelésünket így férfiak számára is kifejezetten ajánljuk.
Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Orvosesztétikai és Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Felhasznált szakirodalom
Jesús Algaba Guimera. Noninvasive Treatment of Snoring and Sleep Apnea with Erbium YAG Laser J LA&HA – J Laser Health Acad 2015; 2015(1):S16

Dr. Harvey S. Shiffman DDS, Dr. Matjaz Lukac. NightLase: Minimally Invasive Laser-Assisted Uvulopalatoplasty J LA&HA – J Laser Health Acad 2018; 2018(1):39-44

Dr. Mirjana Janjic. NightLase Smooth Mode Protocol J LA&HA – J Laser Health Acad 2018; 2018(1):CB01