M
"

Válasszon kezelést!

Segítünk megtalálni az Ön számára legideálisabb kezelést.

Kezelésválasztónk 18. év feletti
pácienseinknek szól.

Debrecen, Kétmalom U. 5

info@noilezer.hu

Nyitvatartás: H-CS: 8:00 – 16:00

Válasszon kezelést!

IntraLase® lézeres inkontinencia kezelés

Mikor beszélünk inkontinenciáról?

Az inkontinencia bizonyos eseteiben alapvetően a húgyhólyag záróizmának gyengesége vezet akaratlan vizeletvesztéshez. Inkontinenciának az akaratunktól független vizeletürítést nevezzük. Ideális esetben rendszeres időközönként akaratlagosan teljesen ki tudjuk üríteni a húgyhólyagot. Ezen kívül vizelet a hólyagból nem ürül.

A folyamatot bonyolult szabályozó mechanizmus irányítja, nem ritkák a különböző zavarok. Tünetről kell beszélnünk, hiszen a vizeletvesztés hátterében különböző kórokok állhatnak: a húgyhólyag záróizmának gyengesége, a hólyagalapot tartó kötőszövet gyengesége, hólyag falában lévő izomzat fokozott aktivitása, gyógyszerek, fejlődési rendellenességek, korábbi sebészeti beavatkozások. Sajnos a tünetekről a nők többsége nem tesz említést, akár éveken keresztül elviseli a kellemetlen helyzetet. Az akaratlan vizeletvesztés miatt lemond bizonyos tevékenységekről, betét viselésére kényszerül, életminősége romlik.

Az Er:Yag lézersugár termikus hatása révén stimulálja a hüvelyfalban a kollagén újrarendeződését, új kollagén szintézisét. Alkalmazásával intézeti bennfekvés, érzéstelenítés, metszés és vérzés nélkül vált kezelhetővé a stressz inkontinencia. A vizelettartási zavarok kezelésében új lehetőség a húgycső lézerkezelése, melyet Magyarországon elsőként vezettük be Klinikánkon. Az intraurethralis lézerkezelés a húgycső zárófunkciójának elégtelensége esetén segít hatásosan a vizeletcsepegés megszüntetésében, az életminőség javításában.

Az elmúlt időszakban szerencsére a lézertechnológia alkalmazásával lehetővé vált pácienseink jelentős részénél az inkontinencia megszüntetése műtéti beavatkozás, fájdalom és intézeti bennfekvés nélkül.

Ne hagyja, hogy a szivárgó vizelet irányítsa az életét!

Az IntraLase® lézeres inkontinencia kezelés után újra gátlások nélkül, önfeledten telhetnek a mindennapok.

A húgycső zárófunkciójának javítása

A III. típusú stressz inkontinencia esetén alapvetően a húgyhólyag záróizmának gyengesége vezet akaratlan vizeletvesztéshez. Különösen gyakori ez a változókorhoz közeledve, illetve a menopauzában, ahol az húgycső sorvadása igen kifejezett lehet. Emellett az elődomborodó hólyagsérv is megnyújthatja a húgycsövet, károsítva ezáltal funkcióját. A medencefenék izmainak erősítése segíthet a zárófunkció javításában, ugyancsak eredményes az elektromágneses terápia. Emellett kezelésére számos műtéti megoldás ismert.

A jelenleg népszerű szalagbeültetéssel jó eredmények érhetőek el, azonban előfordulhatnak késői szövődmények (erózió, fertőzések). A forradalmian új IntraLase® lézeres inkontinencia kezelés során, a húgycsőbe vezethető vékony kezelőfej alkalmazásával, a belső záróizom elégtelenség sikerrel, lényeges mellékhatás nélkül gyógyítható. A módszert Európában az elsők között kezdtük alkalmazni Klinikánkon.

IntraLase® lézeres inkontinencia kezelés: hogyan végezzük?

Kezelés előtt katéterrel a hólyagot kiürítjük, szükség szerint a kezelendő területet helyi lidocain tartalmú krémmel érzéstelenítjük. Az IntraLase® lézeres inkontinencia kezelés során egy 4mm külső átmérőjű fém hólyagkatéterhez hasonló fejjel kezeljük a húgycső belső felszínét. A kezelés során a húgycső belső végétől a külső húgycsőnyílás felé haladva összesen 4 áthaladással kezeljük a nyálkahártyát.

Az Er:Yag lézersugár termikusan közvetített hatására megváltozik a húgycső hámjának szerkezete: új kollagénrostok képződnek, a szövetek sejtközötti állománya felszaporodik, a hám vastagszik, vérellátása javul. Segítségével a vizelettartási panaszok még több formáját tudjuk sikerrel gyógyítani, illetve először áll rendelkezésünkre műtét nélküli terápia a húgycső zárfunkciójának erősítésére. Az IntraLase® lézeres inkontinencia kezelés önmagában is használható, de az IncontiLase® lézeres inkontinencia kezelés kiegészítéseként is alkalmazható.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Orvosesztétikai és Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Felhasznált szakirodalom
J.Pardo, V. Sola, A. Morales, Treatment of female stress urinary incontinence with Erbium YAG laser in non-ablative mode, European Journal of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Biology, 204 (2016) 1-4.

Bezmenko A.A. et al., Treatment of stress urinary incontinence with Er:YAG laser: some biochemical parameters of connective tissue metabolism,Journal of Experimental and Clinical Urology(2014)

Tien, SM. Hsiao, CN. Lee, HH.Lin Effects of laser procedure for female urodynamic stress incontinence on pad weight, urodynamics, and sexual function, IntUrogynecol J, DOI 10.1007/s00192-016-3129-y(2016)

N.Okui, Mixed and Stress Urinary Incontinence treatment with vaginal Erbium laser – comparison of laser treatment with TVT and TOT in Asian women with MUI and SUI, 12 months follow-up, Progress in Medicine, Vol.38, No.3, 321-326, 2018

Gaspar, S. Maestri, J. Silva, H.Brandi, D. Luque, N. Koron, Z. Vizintin, IntraurethralErbium:YAG Laser for the Management of Urinary Symptoms of Genitourinary Syndrome of Menopause: A Pilot Study, Laser in Surgery and Medicine, 50:802–807, 2018, https://doi.org/10.1002/lsm.22826

N.Okui, Efficacy and safety of non-ablativeerbium:YAG laser treatmentas a novel surgical treatment for overactive bladder syndrome: comparison with anticholinergics and β3-adrenoceptor agonist, World Journal of Urology, https://doi.org/10.1007/s00345-019-02644-7 (published online 28. January 2019)

Major T. Intraurethralis lézerkezelés: új lehetőség az inkontinencia gyógyítására Medical tribune 2019. 17: 10-11.