M
"

Válasszon kezelést!

Segítünk megtalálni az Ön számára legideálisabb kezelést.

Kezelésválasztónk 18. év feletti
pácienseinknek szól.

Debrecen, Kétmalom U. 5

info@noilezer.hu

Nyitvatartás: H-CS: 8:00 – 16:00

Válasszon kezelést!

Szülés utáni regenerációs kezelések

A várandósság és  a gyermek érkezése a családba életünk legboldogabb eseménye. A szülés után ugyanakkor a kismama számos, addig ismeretlen feladattal szembesül: az újszülött ellátása, szoptatás, lényegesen megváltozott napirend és élethelyzet. Ön is tapasztalhatta: a gyermek megszületésekor jellemző felszabadult boldogság mellett az anyaság érzése számos kétséggel is együtt jár. Még problémamentes szülés és egészséges újszülött mellett is gyakori a psychés labilitás: a szülés után érthetően fáradt, kimerült, gátsebe, vagy a hasfali seb fájdalmas, gyakran nem tud aludni, aggódik el tudja-e látni újszülöttjét, tart a testében végbemenő változásoktól.

Szerencsére a várandósság kapcsán jelentkező tünetek jó része fokozatosan visszafejlődik. Célszerű ebben az időszakban naponta legalább egy rövid időt biztosítani, amikor Ön csak magára figyelhet. Rövid regenerálódás, séta, tisztálkodás biztosan elősegíti a psychés stabilitást. A naponta végzett tornagyakorlatok emellett az izomtónus visszanyerését is gyorsítják. A gyermekágyas időszakban lezajló testi és hormonális változások teremtik meg a regeneráció feltételeit, ugyanakkor fontos tudnunk, hogy ez még ideális esetben sem jelenti a terhesség előtti állapothoz való tökéletes visszatérést.

Mivel a visszamaradó változások (visszerek tágulata, aranyeres csomók, hüvelyi szülés után a hüvely feszességének, tágasságának változása, császármetszés után a hasfali heg) nem feltétlenül kedvezőek, fontos, hogy ezeket el tudja fogadni. Amennyiben a szülés után hónapokkal kialakuló állapot mégis problémát okoz Önnek, ma már van korszerű lehetőség a regeneráció tökéletesebbé tételére.

Komplex regenerációs kezelések szülés után

A lézerkezelések mellett Klinikánkon a legmodernebb támogató kezelések állnak rendelkezésére, hogy mielőbb visszanyerje régi formáját. Tapasztalataink szerint ezek sikere nemcsak az Ön egészséget szolgálja, de elősegíti a harmonikus családi kapcsolatok erősödését is.

Szülés után a maradandó változások jó része a bőrünket és a kötőszövetet érinti: a visszamaradó hegek, striák, a tágult hüvely mind okozhatnak gondot az önértékelésben és a párkapcsolatban. A lazává vált hasfal és a medencefenék izmainak erősítése a mindennapi élet zavartalanságát segítik elő. A lézer és az elektromágneses energia gyógyító ereje segítségével orvosolni tudjuk problémáit.

Nyerje vissza a régi formáját!

Legyen szó szülés utáni tágult hüvelyről, vizelettartási zavarokról, hegekről vagy terhességi csíkokról, szülés után a regenerációs lézerkezelés segítségével orvosolhatók a problémái.

Terhességi csíkok, striák

Csaknem minden esetben kialakulnak a várandósság során kékes-lilás csíkok a hasfal bőrén, melyek a szülés után jellemzően gyöngyházfényű heges elszíneződés formájában maradnak meg.

Megelőzésükben és kezelésükben hidratáló, illetve stria elleni krémek jönnek szóba, de a várandósság alatti bőrfeszülés és a hormonális okok nem szüntethetőek meg, így jellemzően csak a tünetek enyhítésére alkalmasak.

A regenerációs lézerkezelés során Erbium:Yag lézerrel, speciális kezelőfejjel tudjuk a stria alatti kollagénrost termelést stimulálni. Ennek hatására a terhességi csík vékonyodik, halványodik, döntően javul a bőr állapota, megjelenése.

Gátmetszés és császármetszés hege

Ideális esetben orvosi beavatkozások után egy vékony, a bőrből nem kiemelkedő, színében nem eltérő vékony vonal marad vissza. A heg kialakulása során azonban a sebgyógyulás, a hegképződés folyamata zavart szenvedhet, így esztétikailag, de funkcionálisan is zavaró hegek képződhetnek.

A nem megfelelően gyógyult sebek esetén a heg és környezetének Erbium:Yag lézerkezelésével egyrészt elősegítjük a heg felületén lévő bőr felső rétegének eltávolítását, másrészt stimuláljuk a kollagén és elasztin újratermelődését. A heg természetesen ezt követően sem lesz láthatatlan, de megjelenésében jobban hasonlít majd a környező bőrfelülethez, ezáltal kevésbé lesz feltűnő.

Szülés utáni tágult hüvely

A hüvely fala szülés alatt lényegesen kitágul, különösen elhúzódó szülés esetén fala ödémássá válik, felületén kisebb-nagyobb hámsérülések alakulhatnak ki. A hüvelyfal szülés után fokozatosan, hetek alatt nyeri vissza tónusát, de a szülés előtti állapotot általában nem éri el, a hüvely tágabb marad.

Lézer központunkban több éve végezzük sikerrel az IntimaLase® hüvelyszűkítő kezelést, mely vérzés, vágás, érzéstelenítés nélkül teszi lehetővé a lézersugár energiájával a hüvelyfalban a kollagén újrarendeződését, új kollagén szintézisét. Hatására a hüvelyfal vastagszik, rugalmassága nő, a szövetek visszafiatalodva járulnak hozzá a komfortérzet és a szexuális együttlét javulásához.

Vizelettartási zavarok

Szülés után átmeneti vizelettartási zavar gyakran jelentkezik, de ha ez fél éven túl is megmarad, spontán gyógyulásra már kevés az esély. Elhúzódó szülés, nagyobb magzatok esetén gyakoribb a későbbi cysto- és rectokele, a stressz inkontinencia. Ha Önnél tartósan fennáll testmozgás, tüsszentés, köhögés, nevetés kapcsán akaratlan vizeletvesztés, indokolt ennek kezelése.

Évek óta eredményesen alkalmazzuk ilyen esetekben az IncontiLase® lézer terápiát, mellyel katéterezés, intézeti bennfekvés, fájdalom nélkül szabadítja meg kellemetlen panaszaitól. Az Erbium:Yag lézersugár termikus hatása révén stimulálja a hüvelyfalban új kollagén szintézisét, megerősíti a hólyagalapot, javítja a vizelettartási képességet, csökkenti, vagy megszünteti az inkontinenciát.

A NAP Rendelőben és Lézer Központunkban nemcsak a várandósságra való felkészítést, terhesgondozást biztosítjuk, de segítünk Önnek, hogy a szülés után is kiegyensúlyozott, boldog, egészséges maradjon. Regenerációs lézerkezeléseink mellett igény szerint gyógytornászt, személyi edzőt biztosítunk, diétás tanácsokkal látjuk el.

Éljen a lehetőséggel, hiszen Ön és családja is megérdemli!

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Orvosesztétikai és Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Felhasznált szakirodalom
Vizintin Z., et al. Novel minimally invasive VSP Er:YAG laser treatments in Gynecology, J Laser and Health Academy, No.1. (2012)

Major T. Új lehetőség a nőgyógyászati terápiában: hüvelyi lézerkezelések Medical Tribune 2017. 15:16-17.

HY Lin, HW Tsai, KH Tsui, YF An, CC Lo, ZH Lin, WS Liou, PH Wang. The short-term outcome of laser in the management of female pelvic floor disorders: Focus on stress urine incontinence and sexual dysfunction, Taiwanese Journal of Obstetrics & Gynecology 57 2018) 825-829

Erel T. Vulvodynia treated with Erbium:YAG laser, European Journal of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Biology, 2018, Volume 231, Pages 280-281.

Peev IJ. Versatility of the SP Dynamis in Aesthetic and Clinical Practice LA&HA – J Laser Health Acad 2018; 2018(1):S06