M
"

Válasszon kezelést!

Segítünk megtalálni az Ön számára legideálisabb kezelést.

Kezelésválasztónk 18. év feletti
pácienseinknek szól.

Debrecen, Kétmalom U. 5

info@noilezer.hu

Nyitvatartás: H-CS: 8:00 – 16:00

Válasszon kezelést!

ProlapLase® lézeres méhsüllyedés kezelés

Miért alakul ki méhsüllyedés?

Úgy érzi, valami előcsúszik a hüvelyéből? A méhsüllyedés és a hüvelyfal süllyedése (hólyagsérv) szülések után már fiatal életkorban is jelentkezhet. Bár a terhesség és a szülés élettani folyamat, ennek során a medence támasztó rendszere komoly igénybevételnek van kitéve. Ehhez az évek múlásával a kötőszövet gyengülése társul, ennek eredményeként a belső nemi szervek helyzete megváltozik, egyre lejjebb kerülnek, a méhsüllyedés miatt a méhnyak, vagy a hüvelyfal megjelenik a szeméremrésben.

A hüvelyből való kidomborodás köhögéskor, tüsszentéskor, fizikai erő kifejtésekor fokozódik, időnként vizeletvesztés is társulhat hozzá. A panaszok egyre kifejezettebbé válnak. Az eddig csak műtéttel, vagy pesszáriumterápiával kezelhető kellemetlen állapot kezelésére új lehetőség a ProlapLase® lézeres méhsüllyedés kezelés, amivel panaszai gyorsan, műtét és fájdalom nélkül megszüntethetőek.

Mi a ProlapLase® lézeres méhsüllyedés kezelés?

A ProlapLase® lézeres méhsüllyedés kezelés egy egyedi, szabadalmaztatott, nem műtéti, ambulanter elvégezhető Er:YAG intimlézer terápiás eljárás a méhsüllyedés és a hólyagsérv kezelésére. A kezelést ambulanter végezzük speciális előkészületek nélkül. Mivel teljesen fájdalmatlan, érzéstelenítésre nincs szükség.

A kezelés vágás, vérzés és varrás nélkül történik. Előrehaladott esetekben kiegészítésként javasoljuk átmenetileg pesszárium viselését. A ProlapLase® csomagunk tartalmazza a kezelés előtti vizsgálatokat, három kezelést és a kontrollvizsgálatokat is. A beavatkozás után Ön azonnal folytathatja napi tevékenységét.

A megsüllyedt méhet sokáig csak műtéti beavatkozással vagy pesszáriumterápiával lehetett helyrehozni.

A ProlapLase® lézeres méhsüllyedés kezelés alkalmazásával altatás és fájdalom nélkül szüntethetjük meg a panaszait.

Hogyan működik?

Az Er:YAG lézersugár termikus hatása révén stimulálja a hüvelyfalban a kollagén újrarendeződését, új kollagén szintézisét. A kollagéntermelés fokozódása megerősíti a hüvelyfal tartó funkcióját, megemeli a hólyagalapot, a kötőszövet erősítésével javul a méh helyzete. A hüvelyhámra és a kismedencei kötőszövetre kifejtett hatás révén a normális anatómai viszonyok visszatérnek. Panaszai már az első kezelést követően csökkennek, az idegentest érzés megszűnik.
A hólyagsérv változása lézerkezelés hatására

A méhsüllyedés és a hólyagsérv megszüntetésére kifejlesztett ProlapLase® lézeres méhsüllyedés kezelést három alkalommal végezzük, a kezelések között egy hónapos szünetet beiktatva. A 15-20 perces kezelés során Ön semmilyen fájdalmat, vagy kellemetlenséget nem fog tapasztalni. A kezelést követő egy-két napban jelentkezhet hüvelyi diszkomfort érzés, mely gyorsan (általában 48 órán belül) elmúlik. A ProlapLase® lézeres méhsüllyedés kezelés új, korszerű lehetőséget biztosít panaszai megszüntetésére, az anatómiai viszonyok javítására.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Orvosesztétikai és Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.
Felhasznált szakirodalom
Gambacciani M., Torelli M.G., Martella L., Bracco G.L., Casagrande A.G., Albertin E., Tabanelli S., Viglietta M., D’Ambrogio G., Garone G., Cervigni M. Rationale and design for the Vaginal Erbium Laser Academy Study (VELAS): an international multicenter observational study on genitourinary syndrome of menopause and stress urinary incontinence, Climacteric (2015), 18:sup1, 43-48. U.B. Ogrinc, S. Sencar : Non-ablative vaginal erbium YAG laser for the treatment of cystocele. Italian Jorunal of Gynecology and Obstetrics 2017, 29:N1. G.A. Lapii, A.Yu. Yakovleva, and A.I. Neimark. Structural Reorganization of the Vaginal Mucosa in Stress Urinary Incontinence under Conditions of Er:YAG Laser Treatment. Bulletin of Experimental Biology and Medicine, Feb Vol.162, No.10, 510-514. (2017) Gambacciani, M. Levancini, E. Russo, L. Vacca, T. Simoncini and M. Cervigni. Long-term effects of vaginal erbium laser in the treatment of genitourinary syndrome of menopause. Climacteric, 2018 Apr;21(2):148-152. doi: 10.1080/13697137.2018.1436538. Epub 2018 Feb 13 M.Gambacciani, S. Palacios. Laser therapy for the restoration of vaginal function, Maturitas 99 , 10–15. (2017)