M
"

Válasszon kezelést!

Segítünk megtalálni az Ön számára legideálisabb kezelést.

Kezelésválasztónk 18. év feletti
pácienseinknek szól.

Debrecen, Kétmalom U. 5

info@noilezer.hu

Nyitvatartás: H-CS: 8:00 – 16:00

Válasszon kezelést!

RenovaLase® lézeres hüvelyszárazság kezelés.

Miért alakul ki hüvelyszárazság?

Panaszokat okozó hüvelyszárazság bármely életkszakaszban, de leggyakrabban a menopauza körül jelentkezhet. Az életkor előrehaladtával, a hormonszintek, főleg az ösztrogénszint csökkenésével a hüvelyhám elvékonyodik, váladéktermelő képessége csökken. A váladéktermelés csökkenése szárazságérzetet okoz, kellemetlenné, sőt fájdalmassá teheti az együttléteket.

A hüvelyszárazság mellett gyakran számolnak be pácienseink egyéb tünetekről is. Az atrófia viszketés, hüvelyi irritáció formájában jelentkezhet. A csökkent mennyiségű váladék kémhatása megváltozik: a védő hatást biztosító savas kémhatás lúgossá válik, ami csökkenti a baktériumokkal szembeni ellenállóképességet, emiatt mind gyakrabban jelentkeznek visszatérő hüvelyi és húgyúti fertőzések.

A menopauza után a nők több mint 80%-a tapasztal panaszokat okozó hüvelyszárazságot. Ez a tünetcsoport a mindennapi életben, a párkapcsolatban számos kellemetlen helyzetet teremthet.

Mi a RenovaLase® lézeres hüvelyszárazság kezelés?

A hüvelyszárazság és egyéb panaszok kezelésére eddig a hormontartalmú készítmények álltak rendelkezésünkre. Ezek alkalmazásától sok páciensünk idegenkedik, illetve bizonyos állapotokban és társult betegségekben nem is alkalmazhatóak. 

A RenovaLase® lézeres hüvelyszárazság kezelés egy szabadalmaztatott, non-invazív Er:YAG lézerterápiás, hormonmentes eljárás, amellyel a változókori hüvelyproblémák – a hüvelyfal elvékonyodásával járó viszkető és égető érzés, hüvelyszárazság és az ezzel járó fájdalmas együttlétek, visszatérő fertőzések és vérezgetések – hormonmentesen, hatékonyan kezelhetőek.

Fájdalmasak az együttlétek? Gyakran jelentkeznek visszatérő hüvelyi és húgyúti fertőzések? Kellemetlen viszketést tapasztal?

A RenovaLase® lézeres hüvelyszárazság kezelés segítségével a problémák hormonmentesen és hatékonyan kezelhetőek.

Milyen eredménnyel alkalmazható a RenovaLase® lézeres hüvelyszárazság kezelés?

A RenovaLase® lézeres hüvelyszárazság kezelés az egyik legsikeresebb lézerkezelésünk, pácienseink közel 100%-a számol be panaszai megszűnéséről. Az Erbium YAG lézersugár termikusan közvetített hatására megváltozik a hüvelyhám szerkezete. Az intimlézer terápia után a hüvelyfal visszavastagodik, vérellátása javul. Új kollagénrostok képződnek, a szövetek sejtközötti állománya felszaporodik. 

A tanulmányok szerint a hüvely szárazsága csaknem 100%-ban megszűnik, visszatér a hüvelyi komfortérzet, a szexuális elégedettség fokozódik. A hüvely fala újra rugalmas lesz, ezáltal panaszai megszűnnek, újra élvezheti a fájdalom nélküli együttléteket is.

A RenovaLase® lézeres hüvelyszárazság kezelés azok számára is alkalmazható, sőt jelenleg az egyetlen lehetséges és hatásos megoldás, akik a hormonkezeléstől elzárkóznak. A közelmúltban megjelent tanulmány eredménye alapján egyébként a hüvelyszárazság kezelésében a RenovaLase® kezelés eredményesebb volt, mint a hormonterápia.

A hüvelyhám szövettani szerkezete kezelés előtt és után
A hüvelyszárazság megszüntetésére kifejlesztett RenovaLase® kezelést két alkalommal végezzük, a kezelések között egy hónapos szünetet beiktatva. A 15-20 perces kezelés során Ön semmilyen fájdalmat, vagy kellemetlenséget nem fog tapasztalni. A kezelést követő egy-két napban jelentkezhet hüvelyi diszkomfort érzés, mely gyorsan (általában 48 órán belül) elmúlik. A kezelést követően azonnal visszatérhet napi tevékenységéhez, néhány nap múlva érezheti a kezelés kedvező hatását.
Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Orvosesztétikai és Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.
Felhasznált szakirodalom
Gaspar, H.Brandi, V. Gomez, D. Luque. Efficacy of Erbium:YAG Laser Treatment Compared to Topical Estriol Treatment for Symptoms of Genitourinary Syndrome of Menopause, Laser in Surgery and Medicine (2016) Gaspar A. Comparison of new minimally invasive Er:YAG laser 26. treatment and hormonal replacement therapy in the treatment of vaginal atrophy,Climacteric (2014); 17(Suppl 1):124 J.F. Bojanini B. Laser Treatment of Genitourinary Syndrome of Menopause with ErYAG laser a prospective study of efficacy and safety of the treatment for women after menoopause of natural origin and therapy induced menopause in breast cancer survivors, J Laser and Health Academy (2016) No.1, 35-40. J.F. Bojanini B., A. M. Mejía C. Laser Treatment of Vaginal Atrophy in Post-menopause and Post-gynecological Cancer Patients, J Laser and Health Academy (2014) No.1, 65-71. Tadir, A. Gaspar, A. Lev-Sagie, M. Alexiades, R. Alinsod, A. Bader, A. Calligaro, J.A. Elias, M. Gambaciani, J.E. Graviria, C.B. Iglesia, K. Selih-Martinec, P.L. Mwesigwa, U. Bizjak-Ogrinc, S. Salvatore, P. Scollo, N. Zerbinati, and J.S. Nelson. Light and Energy Based Therapeutics for Genitourinary Syndrome of Menopause: Consensus and Controversies, Lasers in Surgery and Medicine, Volume 49, Issue 2: 137–159 (Feb. 2017)