M
"

Válasszon kezelést!

Segítünk megtalálni az Ön számára legideálisabb kezelést.

Kezelésválasztónk 18. év feletti
pácienseinknek szól.

Debrecen, Kétmalom U. 5

info@noilezer.hu

Nyitvatartás: H-CS: 8:00 – 16:00

Válasszon kezelést!

Lézeres értágulat kezelés

Miért alakulnak ki értágulatok?

Az értágulatok megjelenése a keringési rendszer érintettségét jelzi. Az alsó végtagok vénás keringési zavarának első jele a seprűvénák kialakulása, ugyancsak zavaróak lehetnek az arcon jelentkező felszínes erek. Az általában csak esztétikai problémát okozó kékes-vöröses színű elváltozások kialakulására való hajlam általában nőkben fordul elő, női ágon öröklődik.

Terhesség során, fogamzásgátlók szedése mellett, a sok állás következtében elsősorban az alsó végtagon jelentkeznek a sötétlilás, változó vastagságú érelváltozások, melyek kisebb-nagyobb területen, a combokon, lábszáron, lábfejen általában több rétegben helyezkednek el. Az életkor előrehaladtával, a fokozott testsúlyhoz, a mozgásszegény életmódhoz gyakran társul ezek súlyosbodása, az elváltozások egyre több helyen, nagyobb területen láthatóak.

Hogyan kezeljük?

A lézeres értágulat kezelés során a FOTONA SP Dynamis készülék Nd:Yag hullámhosszával dolgozunk. A 1064 nm hullámhosszú lézerfény a bőrfelszín megsértése nélkül hatol be az erekbe, az ott keringő vér hemoglobinjában nyelődik el. Az erek elzáródása két mechanizmus alapján következhet be. Ha a kezelt érfal károsodik és az érfal összetapad, az érintett értágulat szinte azonnal „eltűnik”. A másik lehetséges mechanizmus az értágulatban aktuálisan ottlévő minimális vér összecsapzódását, alvadását okozza. Ez fokozatosan pár hét alatt szívódik fel.

Mivel a lézerenergia szelektíven az erekben lévő festékanyagot károsítja, a bőrfelszín rétegein képes áthatolni. A beavatkozás teljesen biztonságos, az esetleges kellemetlenséget -20 C fokos levegő áramoltatásával biztosítjuk. A rendelőnkben használt Zimmer Cooler készülék segítségével egyúttal a bőr hűtését is biztosítjuk. A kezelést követően tehát az ér azonnal, vagy pár héten belül felszívódik, halványodik. A végleges eredmény 3-6 hét múlva látható. A felépülési idő minimális, lényeges teendőt a páciens részéről nem igényel.
Lézeres értágulat kezelés

Értágulatok az arcon

Az arcon jelentkező értágulatok speciális odafigyelést igényelnek. Itt érzékenyebb a bőr, emellett a kiserek tágulata, a száj körüli terület vörössége lehetnek rozácea jele is. Ilyenkor ZO® bőrterápia alkalmazására is szükség van, de ennek használata egyéb esetekben is tovább javítja az elérhető eredményeket.

Itt az ideje, hogy megszabaduljon a pókhálószerűen elágazó, vöröses, kékeslila hajszálerektől!

A lézeres értágulat kezelés során a bőrfelszín teljesen sértetlen marad, és fájdalom nélkül szűkíthető össze az érfal.

A lézeres hajszálérkezelést konzultációt, vizsgálatot követően végezzük el, figyelembe véve a páciens panaszait, igényeit. Felépítjük a terápiás tervet, majd akár el is végezzük az első kezelést. A kezelést követően nyugtató krémmel, géllel kenjük be a kezelt területet, de otthonra is ellátjuk tanácsokkal. A fényvédelem az értágulat kezelését követően kifejezetten fontos. Érdemes kerülnie a megterhelő mozgást, a szaunát, gőzfürdőt, szoláriumot a kezelést követő hetekben.

A lézeres értágulat kezelés műtétmentes lehetőséget biztosít a zavaró elváltozások fájdalmatlan megszüntetésére. Éljen Ön is a korszerű lehetőséggel, kérjen konzultációs időpontot orvosainktól!

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Orvosesztétikai és Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.