• Orvosaink
  intimklinika

  DR. MAJOR TAMÁS

  PhD. egyetemi docens
  szülész-nőgyógyász
  lézerspecialista
  a Laser and Health Academy oktatója

  +36 / 20 924 – 5379

  intimklinika

  DR. BARTHA TÜNDE

  klinikai orvos
  szülész-nőgyógyász
  lézerspecialista

  +36 / 70 317 4133

  A lézerkezelések során segítő asszisztensünk:

  nogyogyaszati_lezer_kozpont_czilek_kata

  Czilek Kata

  fotona-logo

  Azért, hogy Ön biztosan elégedett legyen, rendelőnkben a kezeléseket a számos szakmai és design díjjal kitüntetett Fotona SP Dynamis Pro csúcskategóriás lézerkészülékkel végezzük.

  winner2018
 • Kezeléseinkről
Home / Inkontinencia STOP – a vizelettartási zavarok kezelése műtét nélkül

Inkontinencia STOP – a vizelettartási zavarok kezelése műtét nélkül

intimklinika

Mikor beszélünk inkontinenciáról?

Inkontinenciának az akaratunktól független vizeletürítést nevezzük. Ideális esetben rendszeres időközönként akaratlagosan teljesen ki tudjuk üríteni a húgyhólyagot. Ezen kívül vizelet a hólyagból nem ürül. A folyamatot bonyolult szabályozó mechanizmus irányítja, nem ritkák a különböző zavarok. Tünetről kell beszélnünk, hiszen a vizeletvesztés hátterében különböző kórokok állhatnak: a húgyhólyag záróizmának gyengesége, a hólyagalapot tartó kötőszövet gyengesége, hólyag falában lévő izomzat fokozott aktivitása, gyógyszerek, fejlődési rendellenességek, korábbi sebészeti beavatkozások. Sajnos a tünetekről a nők többsége nem tesz említést, akár éveken keresztül elviseli a kellemetlen helyzetet. Az akaratlan vizeletvesztés miatt lemond bizonyos tevékenységekről, betét viselésére kényszerül, életminősége romlik.

Számos ok állhat annak hátterében, hogy eddig esetleg Ön sem fordult panaszával orvoshoz: szégyenérzet, a terápiás lehetőségek ismeretének hiánya, a korábbi kezelések sikertelensége, félelem a műtéttől, a kellemetlen vizsgálatoktól.

A téli hónapokban is kellemetlen nőgyógyászati tünetek (inkontinencia, hüvelyszárazság, süllyedéses panaszok) a tavasz beköszöntével, a könnyű ruhák előkerülésével még kellemetlenebbé válnak. A családnak, barátainak sem szívesen beszél róla, miért nem vesz részt aktívabban a kerti munkákban, sportol többet a szabad levegőn? A kíméletes és hatásos nőgyógyászati lézer segítségével tudunk segíteni gondjain!

Az elmúlt időszakban szerencsére a lézertechnológia alkalmazásával lehetővé vált pácienseink jelentős részénél az inkontinencia megszüntetése műtéti beavatkozás, fájdalom és intézeti bennfekvés nélkül.

Kérjen időpontot, hogy probléma nélkül tudja végezni munkáját és gátlások nélkül, igazán élvezni tudja szabadidejét!

Mi az IncontiLaseTM?

Az IncontiLase egy egyedi, szabadalmaztatott, nem műtéti, ambulanter elvégezhető ErYAG intimlézer terápiás eljárás enyhe és középsúlyos inkontinencia kezelésére. A kezelést ambulanter végezzük speciális előkészületek nélkül. Mivel teljesen fájdalmatlan, érzéstelenítésre nincs szükség. A kezelés vágás, vérzés és varrás nélkül történik. Az IncontiLase csomagunk tartalmazza a kezelés előtti vizsgálatokat, az inkontinencia kérdőív kitöltését, három kezelést és a kontrollvizsgálatokat is.

A beavatkozás után Ön azonnal folytathatja napi tevékenységét.

Hogyan Működik?

Az ErYAG lézersugár termikus hatása révén stimulálja a hüvelyfalban a kollagén újrarendeződését, új kollagén szintézisét. A kollagéntermelés fokozódása megerősíti a hüvely tartó funkcióját, megemeli a hólyagalapot, javítja a vizelettartási képességet, csökkenti, vagy megszünteti az inkontinenciát. A hüvelyhámra és a kismedencei kötőszövetre kifejtett hatás révén a normális vizelettartási funkciók visszatérnek.

Kiknek ajánljuk az inkontinencia kezelésére az IncontiLase-t?

Inkontinencia a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag idős korban fordul elő. Spontán szülések után már a harmincas évek alatt jelentkezhet a vizelet elcseppenése. Hasonló panaszokról a nők akár 20-30%-a is beszámolhat. Az inkontinencia eredetének tisztázásában sokat segít a beteg panaszainak meghallgatása, betegségeinek és gyógyszereinek ismerete, fizikális vizsgálat. Ennek során kizárhatjuk a hólyag beidegzési zavarát, fertőzéseket, kifejezett anatómiai eltéréseket. Amennyiben ezek nincsenek jelen, az inkontinenciát az esetek döntő többségében a hólyagalap süllyedése, a hólyagalapot tartó szövetek gyengesége okozza. Ilyenkor jellemzően köhögéskor, tüsszentéskor, sportoláskor jelentkezik vizeletvesztés.

Amennyiben Ön is hasonló panaszokat észlel, az IncontLase intimlézer kezelés nagy biztonsággal megoldja gondjait, javítja majd életminőségét. Gyakori jelenség, hogy a inkontinencia oka összetett: egyrészt a hólyagnyak túlzott lazasága, másrészt a hólyagot kiürítő izomzat fokozott ingerlékenységei egyszerre áll a tünet hátterében. Ilyenkor kiegészítő gyógyszeres kezelés is indokolt.

Elérhető eredmények

Több tízezer inkontinencia ellenes kezelés eredményei és klinikai tanulmányok alapján az IncontiLase kezelés hatásos és biztonságos és egyre több helyen épül be az inkontinencia kezelésébe. Elvégzését követően 4 hónappal korábban enyhe és középsúlyos inkontinenciában szenvedő páciensek 95-97 százaléka számolt be érdemi javulásról, közel 70% teljes tünetmentességről.

Magyarországon elsők között a Debreceni Nőgyógyászati Lézer Központban vált elérhetővé az IncontiLase intimlézer kezelés. Az inkontinencia nem sorscsapás többé, amivel együtt kell élnie, hanem olyan állapot, melynek műtét nélküli, fájdalmatlan kezelésével mind több eredményt tudunk felmutatni.

Panaszok esetén keresse fel bátran Lézer Központunkat, segítségére leszünk a panaszok eredetének tisztázásában és az inkontinencia legoptimálisabb kezelési módjának kiválasztásában!

Kezelés előtt - után

intimklinika

Világújdonság: IntraLase kezelés a húgycső zárófunkciójának javítására

Mint láthatják, a vizeletvesztés hátterében különböző kórokok állhatnak: a hólyagalapot tartó kötőszövet lazulása, a húgyhólyag záróizmának gyengesége, a hólyag falában lévő izomzat fokozott aktivitása, gyógyszerek, fejlődési rendellenességek, korábbi sebészeti beavatkozások.

A FOTONA legújabb fejlesztése tovább javítja az elérhető eredményeket: az új intraurethralis kezelőfej alkalmazásával a belső sphincter elégtelenség következményei is gyógyíthatók. Az IntraLase kezelés során a húgycső belső felszínét kezeljük. Helyi érzéstelenítést követően egy hólyagkatéterhez hasonló fejjel javítjuk a húgycső funkcióját. Az Er:YAG lézersugár termikusan közvetített hatására megváltozik a húgycső hámjának szerkezete: új kollagénrostok képződnek, a szövetek sejtközötti állománya felszaporodik, a hám vastagszik, vérellátása javul. Segítségével a vizelettartási panaszok még több formáját tudjuk sikerrel gyógyítani. Hatásosabban kezelhető az urethra hypermobilitás, illetve először áll rendelkezésünkre műtét nélküli terápia a III. típusú stressz inkontinencia kezelésére. Az IntraLase kezelés önmagában is használható, de célszerű az IncontiLaseR kezelés kiegészítéseként elvégezni.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

A honlapunk található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szakirodalom:

J.Pardo, V. Sola, A. Morales, Treatment of female stress urinary incontinence with Erbium YAG laser in non-ablative mode, European Journal of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Biology, 204 (2016) 1-4.

Bezmenko A.A. et al., Treatment of stress urinary incontinence with Er:YAG laser: some biochemical parameters of connective tissue metabolism,Journal of Experimental and Clinical Urology(2014)

Tien, SM. Hsiao, CN. Lee, HH.Lin Effects of laser procedure for female urodynamic stress incontinence on pad weight, urodynamics, and sexual function, IntUrogynecol J, DOI 10.1007/s00192-016-3129-y(2016)

N.Okui, Mixed and Stress Urinary Incontinence treatment with vaginal Erbium laser – comparison of laser treatment with TVT and TOT in Asian women with MUI and SUI, 12 months follow-up, Progress in Medicine, Vol.38, No.3, 321-326, 2018

Gaspar, S. Maestri, J. Silva, H.Brandi, D. Luque, N. Koron, Z. Vizintin, IntraurethralErbium:YAG Laser for the Management of Urinary Symptoms of Genitourinary Syndrome of Menopause: A Pilot Study, Laser in Surgery and Medicine, 50:802–807, 2018, https://doi.org/10.1002/lsm.22826

N.Okui, Efficacy and safety of non-ablativeerbium:YAG laser treatmentas a novel surgical treatment for overactive bladder syndrome: comparison with anticholinergics and β3-adrenoceptor agonist, World Journal of Urology, https://doi.org/10.1007/s00345-019-02644-7 (published online 28. January 2019)

Major T. Intraurethralis lézerkezelés: új lehetőség az inkontinencia gyógyítására Medical tribune  2019. 17: 10-11.