• Orvosaink
  intimklinika

  DR. MAJOR TAMÁS

  PhD. egyetemi docens
  szülész-nőgyógyász
  lézerspecialista
  a Laser and Health Academy oktatója

  +36 / 20 924 – 5379

  intimklinika

  DR. BARTHA TÜNDE

  klinikai orvos
  szülész-nőgyógyász
  lézerspecialista

  +36 / 70 317 4133

  A lézerkezelések során segítő asszisztensünk:

  nogyogyaszati_lezer_kozpont_czilek_kata

  Czilek Kata

  fotona-logo

  Azért, hogy Ön biztosan elégedett legyen, rendelőnkben a kezeléseket a számos szakmai és design díjjal kitüntetett Fotona SP Dynamis Pro csúcskategóriás lézerkészülékkel végezzük.

  winner2018
 • Kezeléseinkről
Home / Hüvelyszűkítés

Hüvelyszűkítés

intimklinika

Hüvelyszűkítés - mi az IntimaLaseTM?

Strandolás, fürdés után még víz szivárog a hüvelyéből? Szexuális együttlét közben a hüvelyből levegő távozik? Ezek a tág hüvely leggyakrabban jelentkező tünetei. Emellett kevésbé élvezetes az együttlét, gyakran jelentkezhet hüvelyi fertőzés. Kezelés nélkül, a kötőszövet további gyengülésével vizelettartási zavar, hólyagsérv, méhsüllyedés alakulhat ki. A klinikai képet a nemzetközi szakirodalom hüvelyi relaxációs szindróma néven ismeri. A hüvely optimális szerkezetének és tágasságának  elvesztése szülések után, vagy az életkor előrehaladtával következhet be.

Az IntimaLase egy egyedi, szabadalmaztatott, nem műtéti, ambulanter elvégezhető fototermikus  hüvelyszűkítő ErYAG lézer terápiás eljárás. A hüvelyszűkítés fő indikációja a túl tág, laza hüvelyfal kezelése.  A hüvelyszűkítő kezelést ambulanter végezzük speciális előkészületek nélkül. Mivel teljesen fájdalmatlan, érzéstelenítésre nincs szükség. A hüvelyszűkítő kezelés vágás, vérzés és varrás nélkül történik. Az IntimaLase hüvelyszűkítő csomagunk tartalmazza a kezelés előtti vizsgálatokat, két kezelést és a kontrollvizsgálatokat is. A beavatkozás után Ön azonnal folytathatja napi tevékenységét.

Hogyan működik a hüvelyszűkítés?

Hüvelyszűkítés során az ErYAG lézersugár non-ablatív termikus hatása révén stimulálja a hüvelyfalban a kollagén újrarendeződését, új kollagén szintézisét. A kollagéntermelés fokozódása megerősíti a hüvelycsatorna szöveteit. A kollagén rostok újrarendeződése és neogenezise a hüvelyfal vastagságát és rugalmasságát növeli, ezáltal okozza a hüvely szűkítését, visszafiatalodását.

Kiknek ajánljuk a hüvelyszűkítő intimlézer kezelést?

Az életkor előrehaladtával a hüvely rugalmassága csökken, tágassága fokozódik. Ez sok esetben nem okoz különösebb panaszt, azonban sokszor kellemetlen lehet a szexuális élet zavara, a szexuális elégedettség, az orgazmuskészség csökkenése miatt. A hüvelyfal relaxációja a későbbi inkontinencia talajaként is szerepelhet, így kezelése a vizeletcsepegés megelőzésében is fontos lehet. Jellemzően a nők általában elhallgatják ilyen irányú panaszukat, nem szívesen számolnak be nőgyógyászuknak  a hüvely tágulásához köthető szexuális problémáikról. Az új lézerterápiás kezelés birtokában a kellemetlenséget könnyen, gyorsan kezelni tudjuk. Sokan ragaszkodnak férfi nőgyógyászhoz, míg mások – különösen szexuális problémáikkal szívesebben keresnek fel női nőgyógyászt. A Debreceni Nőgyógyászati Lézer Központban mindkettőre lehetőség van, orvosaink szeretettel várják Önöket konzultációra, kezelésre.

Elérhető eredmények

A klinikai tanulmányok eredményei IntimaLase alkalmazását követően meggyőzőek mind a hüvelyszűkítő hatás, mind a javuló szexuális élet tekintetében:

 • IntimaLase kezelést követően a páciensek 97%-a értékelte a hüvelyszűkítés hatását pozitívnak
 • kontroll vizsgálatok során a hüvelycsatorna átlagosan 17%-al lett szűkebb
 • hüvelyszűkítés után az orgazmuskészség 58%-al fokozódott
 • nemkívánatos mellékhatás a hüvelyszűkítés kezelés során, illetve utána nem jelentkezett

A kielégítő eredmény érdekében két hüvelyszűkítő kezelés javasolt – ezek árát a csomag tartalmazza. A beavatkozás vágás-, vérzés és fájdalommentes. A hüvelyszűkítő kezeléshez érzéstelenítésre nincs szükség. Panaszok esetén keresse fel bátran Lézer Központunkat, csúcstechnológia használatával leszünk segítségére a panaszok megszüntetésében!

Kezelés előtt - után

intimklinika

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

A honlapunk található anyagokat és tájékoztatókat a Debreceni Nőgyógyászati Lézer Központ orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szakirodalom:

Gaviria, B. Korosec, J. Fernandez, G. Montero. Up to 3-year Follow-up of Patients with Vaginal Relaxation Syndrome Participating in Laser Vaginal Tightening. J Laser and Health Academy No.1, 6-11, (2016)

J.I. Pardo, V.S. Dalenz. Laser Vaginal Tightening with Non-ablative Er:YAG for Vaginal Relaxation Syndrome. Evaluation of Patient Satisfaction. J Laser and Health Academy (2016) No.1, 12-17, (2016)

Major T. Új lehetőségek a nőgyógyászati lézerkezelésben Medical Tribune 2018. 16/2: 22.